Universiteit Twente Risk & resilience Festival i.s.m. PRIMO Nederland

Leden nemen gratis deel. Stuur een mail naar: secretariaat@primo-nederland.eu en u ontvangt een link voor inschrijving. 

De UT Twente organiseert op donderdag 10 november i.s.m. PRIMO Nederland het Risk & Resilience Festival. PRIMO Nederland neemt op het congres het onderdeel ‘RISICO’S EN STAND VAN ZAKEN KLIMAATAKKOORD EN KLIMAATWET’ voor haar rekening. Rafael Lazaroms en Sibo Wignand gaan in op de risico’s in het energiebeleid door klimaatverandering. In de context van de geo politieke invloed die de oorlog in Oekraine heeft.  Wat zijn de bedrijfsmatige en juridische risico’s? Kunnen we wel loskomen van de afhankelijkheid van aardgas? Het IPCC-rapport geeft aan dat er geen tijd te verliezen is. De klimaatverandering is ongekend groot, groter dan in de duizenden jaren hiervoor. 

Het is overduidelijk dat het klimaat is opgewarmd door de mens. Dat heeft wereldwijd nu al grote veranderingen veroorzaakt. Zowel in de atmosfeer, in de oceanen als in het gebied rond de noordpool en natuurgebieden. Een super actueel thema waar Rafael Lazaroms en Sibo Wignand de deelnemers inzicht geven in het sterk veranderde landschap door de klimaatverandering en juridische implicaties.

Rafael LazaromsRafael Lazaroms werkt als Program Manager Energy voor de Unie van Waterschappen. Hij heeft een brede ervaring in duurzame ontwikkeling, overheid, milieubewustzijn, klimaatverandering en waterbeheer. Hij coördineert de inbreng vanuit de waterschappen en is betrokken bij het opstellen en uitvoering van het klimaatakkoord’  Rafael gaat verder in op het belang om nu te handelen met als gegeven dat er weinig tijd is. Om de omgeving aan te passen en voor te bereiden op de gevolgen van het veranderende klimaat en financiele risico’s. Dat klimaatadaptatie een complexe materie is. Niet alleen bij de gemeenten, maar ook in de samenwerking tussen publieke organisaties, het bedrijfsleven en de industrie.

Sibo Wignand werkt bij Waterschap Zuiderzeeland. Vanaf 1979 heeft hij verschillende functies en rollen in de non-profit/publieke sector vervult. Sinds 1992 werkt hij in de wereld van de waterschappen. Sibo heeft een juridische en bedrijfskundige achtergrond. In 2019 heeft hij de CPC opleiding aan de VU afgerond. Hij houdt zich bij Waterschap Zuiderzeeland vooral bezig met concern vraagstukken. 

Sibo gaat na de presentatie van Rafael verder in op de bedrijfsmatige en juridische risico’s in relatie met het snel veranderende geo politieke landschap.

PROGRAMMA PRIMO Nederland parallelsessie donderdag 10 november in zaal Carre 3G: 

  • 14.30 uur: Rafael Lazaroms, presentatie.
  • 14.50 uur: Sibo Wignand, juridische risico’s.
  • 15.00 uur: Interactief deel met discussie en beantwoording vragen
  • 15.30 uur: Afronding 

Natuurlijk is er na de presentaties ruim de tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Complete programma Risk & Resilience Festival 10 november 2022.

 

 


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons