Universiteit Twente
Dura Vermeer Beton- en Waterbouw
Procesmanagement speelt een belangrijke rol in het succesvol realiseren van projecten die vooral zijn uitbesteed middels UAV-GC. Voor Dura Vermeer Beton- en Waterbouw (DVBW) betekent dit dat het proces optimaal moet verlopen. In dit onderzoek is naar verbeterpunten gezocht voor één onderdeel van dit procesmanagement: het risicomanagement. Dit is gedaan doormiddel van een benchmark waarin de projecten de A74, N322 en VleuGel/Randstadspoor met elkaar zijn vergeleken. Deze projecten worden uitgevoerd door respectievelijk DVBW, Van Gelder/Ballast Nedam en Heijmans.
Om de benchmark vorm te geven is het benchmarking-proces van Camp (1992) gebruikt. Binnen dit proces is als benchmarking-methode gebruik gemaakt van het Project Risk Maturity Model (Project RMM). Dit model bestaat uit 50 vragen die beantwoord moeten worden op een schaalverdeling van één t/m vier. Met behulp van deze methode kan vervolgens het Project Risk Maturity Level bepaald worden. Door dit model toe te passen voor alle drie de projecten, is na interviews met verschillende projectleden het Project Risk Maturity Level bepaald. Deze levels lopen uiteen van “Naïve” waarin weinig tot geen gebruik wordt gemaakt van risicomanagement tot “Natural”. In dit hoogste level wordt risicomanagement systematisch toegepast en draagt het bij aan het opstellen van de doelstelling van het project. In de twee tussenliggende levels “Novice” en “Normalised” wordt risicomanagement wel toegepast maar zijn er nog verbeterpunten. Lees meer >
Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.