BEN JIJ ERBIJ? Live on campus van de Universiteit Twente

De afgelopen jaren is gebleken dat ontmoetingen en het opdoen van contacten de meerwaarde is van het Risk & Resilience festival. Op basis van de huidige inzichten wordt het festival, zoals van ouds, georganiseerd op de campus van de Universiteit Twente. Dit betekent dat het festival niet online gestreamd wordt. Vooralsnog is het huidige format onder voorbehoud. Als het – binnen de coronamaatregelen die dan gelden – niet verantwoord is of is toegestaan om sessies op campus te organiseren, dan wordt het festival verplaatst naar een andere datum.

PRIMO verzorgt twee parallelsessies

14.15 – 15.00 uur – Jan van Ginkel met ‘Big data is echt wat anders. Daar is een hele wereld te winnen’.

Jan van Ginkel is concerndirecteur/Loco-provinciesecretaris bij de Provincie Zuid-Holland. Zijn interactieve presentatie gaat over het beter benutten van data en technologieën en de betekenis voor risicomanagement. “Als wij het binnen de overheid over big data hebben spreken wij meestal over oude Excel documenten die in een database staan. Maar Big data is echt wat anders. Daar is een hele wereld te winnen. Voer ik nou een ongelimiteerd pleidooi voor data technologieën? Nee, want wij hebben inmiddels ook de begrenzingen gezien. Neem de toeslagenaffaire. De kunst is om ook in het risicomanagement zoveel mogelijk te automatiseren. Met data op zoek naar de risico’s enzovoort. Algoritmisch daar beslissingen en keuzes in maken maar wel elke keer de toets blijven maken met de werkelijkheid. Voortdurend op zoek zijn naar de balans tussen automatisering, algoritmisering, data gestuurd werken versus de menselijke maat en daarbij horende feedback.”

 

15.30 – 16.15 uur – Richard Klein Tank met ‘Wat doe je als van het één op het andere moment een groot deel van je digitale archief weg is’

Richard Klein Tank heeft als concern controller en MT-lid de cyberaanval bij de gemeente Hof van Twente trof op 1 december 2020 van nabij meegemaakt. “De malware-aanval had grote, desastreuze gevolgen voor de informatiehuishouding en dienstverlening. Want wat doe je als van het één op het andere moment een groot deel van je digitale archief weg is, de financiële administratie niet meer toegankelijk is en uitkerings- en jeugdzorgdossiers verdwenen zijn?” Na een crisisaanpak in de eerste weken, werkt de gemeente sinds het begin van 2021 nog steeds aan de volledige wederopbouw en het borgen van de aanbevelingen uit externe onderzoeken die in het voorjaar zijn afgerond en aangeboden aan de gemeenteraad. Risicomanagement en informatieveiligheid hebben voor ons nieuwe dimensies gekregen.” Over de impact van de cyber aanval en de lessons learned gaan de deelnemers na een korte presentatie in gesprek met Richard Klein Tank.

Dus wil je er live bij zijn om het echte festival gevoel te beleven? Wees snel en koop nu je ticket!

Risk & Resilience festival aanmelden

Bij toegang van het festival wordt er gevraagd naar bewijs van vaccinatie (CoronaCheck app) of een negatieve coronatest + identiteitsbewijs. 

 


In het nieuws

BEN JIJ ERBIJ? Live on campus van de Universiteit Twente

De afgelopen jaren is gebleken dat ontmoetingen en het opdoen van contacten de meerwaarde is van …

IPCC heeft vijf toekomstpaden voor ons uitgestippeld. Welke gaan we kiezen?

De aarde is door menselijk handelen al 1,1 graad opgewarmd en overal zijn de gevolgen merkbaar – …

IPCC-klimaatrapport: van ‘code rood’ tot ‘acute noodsituatie’

In het rapport wordt gewaarschuwd dat enkel met drastische en grootschalige maatregelen het nog m…

Taakverdeling bestuur afgerond

Taakverdeling bestuur afgerond. Nog wel op zoek naar jong bestuurlijk talent Voorzitter Jan-Paul …
Geschreven door
Editor
29 september 2021

Populaire artikelen

BEN JIJ ERBIJ? Live on campus van de Universiteit Twente

De afgelopen jaren is gebleken dat ontmoetingen en het opdoen van contacten de meerwaarde is van …

IPCC heeft vijf toekomstpaden voor ons uitgestippeld. Welke gaan we kiezen?

De aarde is door menselijk handelen al 1,1 graad opgewarmd en overal zijn de gevolgen merkbaar – …
Nu inschrijvenNu inschrijven

Word lid van PRIMO

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons