Belangrijke ontwikkelingen voor controllers

Belangrijke ontwikkelingen voor controllers: digitalisering, risicomanagement en ethiek

Paula van Veen-Dirks, Frank Verbeeten en Berend van der Kolk

Een eerste ontwikkeling is dat digitalisering een steeds grotere invloed heeft op het vakgebied. Als bedrijfseconomisch geweten moet de controller bewaken wat de mogelijke gevolgen van digitalisering voor de winstgevendheid van de organisatie zijn.

Daarnaast worden de activiteiten van controllers in toenemende mate beïnvloed en soms zelfs overgenomen door IT-systemen. Een tweede ontwikkeling is dat bedrijven meer aandacht hebben voor risicomanagement en dat er sprake is van een grotere verwevenheid tussen management control en risicomanagement. Dit heeft gevolgen voor de rol die controllers in organisaties spelen en de verwachtingen die belanghebbenden binnen en buiten de organisatie hebben richting controllers.

“We zien echter dat er uiteenlopende verwachtingen zijn als het gaat om de rol van de controller binnen risicomanagement, waarbij aan de ene kant een focus op compliance en beheersing wordt gezien en er aan de andere kant juist aandacht wordt gevraagd voor het belang van betrokkenheid bij en invloed op de besluitvorming binnen organisaties.”

Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons