Adviseren met impact

Marlies Ypma, werkzaam bij de Auditdienst Rijk  (ADR), is een van de sprekers tijdens het Risk & Resilience Festival van de Universiteit Twente op 8 november aanstaande. Een gesprek over het festival en haar bijdrage eraan.

Hoe risicomanagement tot leven te wekken met kennis over menselijke gedrag?

In het programma van het festival staat Ypma ingedeeld bij het thema ‘Human’. Ze besteedt aandacht aan de vraag: hoe risicomanagement tot leven te wekken met kennis over menselijk gedrag?, zo valt te lezen in de begeleidende tekst.

Wat houdt dat precies in? ‘Ik ga het vooral hebben over de vraag hoe je het aantrekkelijk maakt voor het topmanagement om over risico’s te praten,’ vertelt ze. ‘Vaak staat dat centraal in mijn werk. Maar waar niemand het over heeft, is dat risicomanagementadviseurs regelmatig een, wat ik noem, zwakke verbinding hebben met het topmanagement. Hierdoor hebben ze te weinig voeling met (de visie van) de directie en een te zwakke positie in de organisatie. En de relatie bepaalt hoe hard je kunt lopen als adviseur.’ Lees meer


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons