Quantitative risk management for high-tech systems

A certain risk: quantitative risk management for high-tech systems

Inaugurele rede door Prof. dr. Mariëlle Stoelinga.

Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met ongelukken van high-tech systemen. Denk bijvoorbeeld aan het dramatische ongeluk met de stint in Oss, de stroomstoring waardoor Schiphol dicht moest, of de zelfrijdende auto van Uber die in maart een voetganger dood reed. Innovatieve systemen komen inherent met risico’s.

De leerstoel kwantitatieve risicoanalyse richt zich op het in kaart brengen van deze risico’s om effectieve maatregelen te treffen ter voorkoming van ongelukken en storingen. Doel is het ontwikkelen van bruikbare risicomodellen die inzicht geven in aard, grondoorzaken en gevolgen van ongelukken en storingen, en waarmee ook het effect van maatregelen te evalueren is.

Marielle Stoelinga is hoogleraar Risicomanagement van high-tech systemen aan de Radboud Universiteit en aan de Universiteit Twente. Eerder was zij als post-doc verbonden aan de University of California at Santa Cruz. Zij is een erkend expert op het gebied van methoden voor kwantitatieve risicoanalyse. Stoelinga werkt nauw samen met industriële en maatschappelijke partners.

Lees rede.

Luister interview.


In het nieuws

Inschrijven voor onze Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven voor alles rondom PRIMO & ontwikkelingen op het gebied van Risico Management? Schrijf dan in voor onze Nieuwsbrief.

© All rights reserved.
PRIMO.

Informatie voor leden

Volg ons